Nechceme žalovat, ale hlásit se to musí. Oznamujte trestnou činnost!

Kolínský PRES 40/17 - 2.10.2012 PDF Tisk Email

Bylo odvedeno 300 malých branců

O DĚTSKÉM BRANNÉM DNI S ČESKOBROĎÁKEM

Občanské sdružení Českobroďák uspořádalo 15. září v parku u pivovarského rybníka v Českém Brodě 2. ročník Dětského branného dne. Událost je to svým pojetím výjimečná, možno říci "odborněji zacílená" než běžné zábavné akce dnešních časů.

Hned při vstupu čekala děti odvodová komise a lékařská prohlídka, komisařem bylo "odvedeno do branné služby" téměř 300 dětí. Po této proceduře již mohli děti s průkazy brance plnit v parku na devíti stanovištích zadané úkoly z oblasti vědomostní i praktické. Témata byla vybrána pečlivě: Historie, Plyn, Přežití, Střelba, První pomoc, Maskování, Drogy, Fyzická příprava a Československá obec legionářská. Stanoviště byla vedena odborníky, kteří hbitě dokázali přizpůsobit výklad věkové kategorii aktuálních diváků. Stanoviště drog například vedli zástupci Národní protidrogové centrály Policie ČR Služby kriminální policie a vyšetřování, u první pomoci jste si mohli prohlédnout vybavení sanitky či se naučit resuscitační techniky od profesionálního záchranáře.

Návštěvníci si také vyzkoušeli překážkovou dráhu, maskování, hod granátem, brýle simulující opilost či střelbu z paintbalové, popř. airsoftové zbraně. Významnou součástí programu se staly praktické ukázky ozbrojených, bezpečnostních a záchranných složek. Představil se policejní potápěč v Pivovarském rybníce, Hasičský záchranný sbor, Vězeňská služba, psovodi, děti si mohly i vystřelit z uspávací pušky strážníků Městské policie Český Brod.

Pozornost pochopitelně budily ukázky výstroje a výzbroje Armády ČR, Vojenské policie a dalších složek. Program byl dále doplněn o cvičení sebeobrany, kde se mohli návštěvníci potrénovat v různých technikách.

Závěrečnou odměnou pro zúčastněné děti se stal guláš podávaný přímo z polní kuchyně nebo nabídka několika stánků s dobrotami. Celková účast na akci se pohybovala kolem 700 lidí, což svědčí o dobré propagaci a přitažlivosti celého programu. 

Autor: Vladimír Sládek (slad) - Kolínský PRES

Kompletní článek ZDE

AddThis Social Bookmark Button
Aktualizováno Úterý, 16 Říjen 2012 12:01
 

www.facebook.com/ceskobrodak

Mail: info@ceskobrodak.cz

GSM: 774 200 158

GSM: 739 749 197